• Sarı Kayısı
  • Sarı Kayısı

Sarı Kayısı

Kuru Kayısı iki ana gurup altında: kükürtlenmiş ve kükürtlenmemiş (natürel) ve dört alt sınıf ta toplanır bunlar: ekstra, 1. sınıf, 2. sınıf ve endüstriyel sınıf tır. Sınıflar ve boylandırmalar ile ilgili detaylar TS 485'te bulunabilinir.. TS 485 belirtilen bu standartlar içinde kuru kayısı ile ilgili en önemli olan iki standart nem ve kükürt oranlarıdır. Ve bunlarında nem için Max.%25'i ve kükürt için 2500 ppm dır.
Kükürtlenmiş Kuru Kayısı
Bütün çekirdeği çıkarılmış ve bütün yaş kayısıdan üretilmiştir. Renk koruması için kükürtle islimlenmiştir güneşte kurutulmuş boylandırılmış ve seçilmiştir. Her turlu küf mantar ve yabancı maddeden arınmıştır. Paketlemesi 200 gr dan 12,5 kg a kadar çeşitli gramajlarda yapılabilmektedir.